Online training Begeleiden op leren

Ben je binnen je werk, binnen of buiten de school, bezig met het begeleiden van leren van leerlingen en studenten en wil je jezelf hierin verder verdiepen? Dan is de online training 'Begeleiden op leren - passend bij het onderwijs van nu' een training voor jou.

De training is geschikt voor:

  • Leraren in het voortgezet en beroepsonderwijs (mbo en hbo) en
  • Praktijkbegeleiders werkzaam in de beroepen waarvoor het vmbo, mbo en hbo opleidt

Tijdens de training ga je je verdiepen in het leren van leerlingen of studenten. Hierbij ligt de focus op zelfregie. Concreet betekent dit dat je tijdens de training jezelf ontwikkelt in begeleidingsvaardigheden. Samen met de leerlingen of studenten kijk je naar successen en mogelijke belemmeringen in het leren. Dit geeft inzicht in leren wat leidt tot zelfsturing.

De focus ligt dus op de invloed die ze zelf hebben om het leren te sturen. Het gaat hierbij om zowel individuele leerlingen en studenten als om groepen en/of klassen. Van jou als begeleider vraagt dit dat je naar de impact van je eigen handelen kijkt en openstaat voor een mindset switch van onderwijzen naar leren.

Data en lestijd

  • 30 maart 2021
  • 13 april 2021
  • 26 april 2021
  • 18 mei 2021
  • 01 juni 2021

Online, van 16.00 tot 18.00 uur.
De totale studielast van de training is 25 uur.

Werkwijze

Elke deelnemer neemt zijn eigen context en daarmee zijn eigen kennis en ervaring mee. 
Tijdens de online bijeenkomsten werken we veelal samen aan begeleidingsvaardigheden waarbij we vanuit een theoretisch kader het eigen handelen onderzoeken. Hierbij wordt er van de deelnemers verwacht dat zij hun eigen handelen kunnen inzetten als leeractiviteit om zich samen te bekwamen in de begeleidingsvaardigheden.
Gedurende het traject voeren de deelnemers eigen begeleiding van leerlingen of studenten uit om zo het geleerde in de praktijk te brengen.

Kosten en groepsgrootte

De online training 'Begeleiden op leren - passend bij het onderwijs van nu' kost € 325,- per deelnemer.
De training gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

Docent-trainers

Jet van Eldik
Lisanne van Balen
Floortje Goettsch

Studieduur

5 online bijeenkomsten periode 30 maart t/m 1 juni 2021

Contacttijd

5 online bijeenkomsten van 2 uur

Locatie

Overige locaties