Zij-instroom in Beroep traject (ZiB) in het voortgezet onderwijs

Je hebt een baan in het voortgezet onderwijs, maar bent nog niet bevoegd. Het Zij-instroom in Beroep traject (ZiB) in het voortgezet onderwijs biedt je de mogelijkheid om in maximaal twee jaar een tweedegraads bevoegdheid te halen als leraar in het voortgezet onderwijs. Hiervoor doe je een geschiktheidsonderzoek en krijg je een passend scholingstraject.

Wettelijke eisen zij-instromer

Om zij-instromer te worden in het voortgezet onderwijs moet je beschikken over een afgeronde hbo- of wo-opleiding, voor het onderwijs voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Voorwaarden Zij-instroom in Beroep traject (ZiB) in het voortgezet onderwijs

  • Je voldoet aan de wettelijke eisen.
  • Je bent in dienst bij een schoolbestuur voor minimaal acht lesuren in het vakgebied en dus als zij-instromer werkzaam op een school voor voortgezet onderwijs of een ROC.
  • Je stond de afgelopen twee jaar niet ingeschreven bij een lerarenopleiding. Stond je in die periode wel als student ingeschreven, maar heb je je diploma behaald? Dan geldt deze voorwaarde niet.
  • Je hebt een geschiktheidsonderzoek afgelegd, positief afgerond en je bent in het bezit van een geldige geschiktheidsverklaring.

Online Infoavond Werken & Studeren

Twijfel je nog steeds of je werk, privé en studie kunt combineren? Heb jij de afgelopen periode tijd gehad om na te denken over hoe je die ambities waarmaakt? Bezoek dan de Online Infoavond Werken & Studeren. Ontdek je perfecte studiematch en stippel je carrièrepad. 

Laat je inspireren en bezoek NHL Stenden online op dinsdag 17 november van 17.00 tot 21.00 uur. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Studieduur

Maximaal 2 jaar

Locatie

Overige locaties