Post-hbo-opleiding Intern begeleider

Er komt veel bij kijken om intern begeleider te zijn: de zorgplicht, de LB-functie, de toename van zorgleerlingen en de vraag naar expertise door ouders en collega’s. De LBOB heeft daarvoor een beroepsstandaard voor IB’ers ontwikkeld. Begeleiden, onderzoeken, beheren, organiseren, innoveren, samenwerken en zelfreflectie zijn belangrijke elementen uit de beroepsstandaard. Een post-hbo-opleiding kan belangrijk zijn om voor een LB-functie in aanmerking te komen. Hoe kunt u tegemoet komen aan al deze eisen en dat naast het dagelijkse werk? En graag: vandaag geleerd, morgen toepassen in de praktijk!

  • Ervaring en deskundigheid, getoetst aan de praktijk
  • Gecertificeerde opleiding
  • Jouw situatie en wensen zijn uitgangspunt

Tijdens de post-hbo-opleiding Intern begeleider ontmoet je ervaring en deskundigheid in effectief zorgbeleid die getoetst zijn in de praktijk. Veel praktijkvoorbeelden, direct te gebruiken modellen en een duidelijke overzichtelijke zorgstructuur worden aangeboden.

De opleiding is interessant voor degenen die zich op post-hbo-niveau willen verdiepen in het boeiende vakgebied van de intern begeleider. De werkwijze is praktijkgericht en samengesteld rondom de zeven IB-competenties en sluit voortdurend aan bij de actualiteit op de school. Jouw situatie en wensen zijn daarbij het uitgangspunt.Ook als je je wilt ontwikkelen als leerkracht en meer wilt weten van schoolontwikkeling, zorgstructuur en verandermanagement dan is deze opleiding zeer geschikt.

Wat kun je na de post-hbo-opleiding Intern begeleider?

Je ontwikkelt doelgericht de noodzakelijke competenties en groeit door in jouw persoonlijk functioneren. Ook binnen het team en de organisatie ontwikkel je jezelf. Je bouwt je professionaliteit uit en werkt aan de rol van coach, begeleider en vraagbaak van jouw collega’s. Daarnaast word je deskundig adviseur van de directie. Je traint essentiële communicatieve vaardigheden waardoor je eenvoudiger en sneller contact maakt op een professionele manier om de juiste beslissingen te kunnen nemen.

 

Studieduur

11 bijeenkomsten verspreid over een periode van 13 maanden

Contacttijd

9 hele dagen en 2 ochtenden

Locatie

Groningen