Succesvol aan de slag met je eigen project

Projecten op het gebied van onderwijs, leren en innoveren, bestuur en bedrijfsvoering zijn aan de orde van de dag binnen onderwijsinstellingen en in de samenwerking met ketenpartners zoals gemeenten, jeugdzorg, woningcorporaties, kenniscentra en educatieve dienstverleners. Elk geslaagd project draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Tijdens de cursus Projectmanagement in het onderwijs werk je je eigen projectplan (verder) uit zodat je er in de praktijk direct mee aan de slag kunt.

  • Projectmanagement vanuit drie perspectieven: organisatie, mens en onderwijs
  • Werken aan belangrijke innovatiecompetenties
  • Kennismaken met methoden zoals PMC, PRINCE2 en PMOS

Wat kun je na de cursus Projectmanagement in het onderwijs?

De cursus is bedoeld voor leraren, teamleiders, intern begeleiders en (locatie)directeuren in het po, vo, mbo en hbo die (gaan) deelnemen aan projecten, bijvoorbeeld als projectmedewerker of als projectleider.

Na afloop van de cursus kun je omgaan met de organisatiekant, menskant en onderwijskant van projectmatig werken op school. Je hebt een verbeterd projectplan ontwikkeld voor je eigen project en een persoonlijk actieplan voor de verdere professionalisering van projectmatig werken op jouw school.

Leergang Projectmanagement in het onderwijs (LPMO)

Naast de 2-daagse cursus Projectmanagement in het onderwijs is er ook een 4,5-daagse leergang Projectmanagement in het onderwijs (LPMO). Lees hier meer over de leergang LPMO

Studieduur

3 weken

Contacttijd

2 dagen

Locatie

In overleg - Utrecht - Groningen