ECNO werkt met ervaren trainers en docenten

Onze docenten en trainers zijn specialisten in hun vakgebied. De meesten werken al jaren voor het ECNO en hun inzet en enthousiasme werkt aanstekelijk. Onze leermethode kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak. De docenten en trainers zijn betrokken bij jouw leerproces en begeleiden je op maat.

De docent-trainers van de opleiding Rekenspecialist in het vo en mbo zijn:

An te Selle 

An is vakdidacticus rekenen en heeft haar sporen verdiend in het onderwijs. Na jaren in het primair en voortgezet onderwijs te hebben gewerkt, is ze sinds 2001 als opleider rekenen-wiskunde en didactiek werkzaam bij NHL  Stenden Hogeschool op de Pabo in Meppel. Daarnaast verzorgt ze rekenmodules in de opleiding Master Educational Needs en was ze tot september 2015 één van de bestuursleden van de NVORWO, de vereniging die het blad ‘Volgens Bartjens’ uitgeeft.

Diederick de Vries

Diederick de Vries, rekendocent aan het Drenthe College en ‘MBO-Leraar van het Jaar 2015', heeft zijn eigen Vlog-kanaal op Youtube geopend en daaraan is tevens een Facebookpagina gekoppeld: RekenVlog. Op geheel eigen manier probeert hij rekenen met zijn rekenvlogs weer op de kaart te zetten. Korte instructiefilmpjes over optellen, aftellen, delen en procenten. Als het aan hem ligt maakt hij minstens nog veertig vlogs. "Ik behandel de vier domeinen van het rekenen in mijn vlogs: getallen, verhoudingen, meten & meetkunde en verbanden. Per domein denk ik ongeveer tien vlogs nodig te hebben. Dat is mijn einddoel. Als het een succes is, dan wil ik wel uitbreiden." De filmpjes die Diederick maakt, zijn voor iedereen te zien en te gebruiken.