ECNO en ULO werken met ervaren trainer-adviseurs

Onze docenten en trainers zijn specialisten in hun vakgebied. De meesten werken al jaren voor het ECNO en ULO en hun inzet en enthousiasme werkt aanstekelijk. Onze leermethode kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak. De docenten en trainers zijn betrokken bij jouw leerproces en begeleiden je op maat.

De trainer-adviseurs van de opleiding Schoolopleider en/of lerarenopleider zijn o.a.

Jantsje van der Wal

Jantsje van der Wal

Adviseur, trainer, coach voor schoolleiders, lerarenopleiders en docenten. Mijn aandachtsgebieden zijn Professionalisering van Schoolleiders en Het Opleiden van studenten en docenten in de School. Mijn focus daarbij ligt op de verbinding tussen de persoonlijk-professionele ontwikkeling en de ontwikkeling van de school. Kenmerkend voor mijn manier van werken:
- verbindend en analyserend - humoristisch en realistisch - realistisch en flexibel. 

Carina de Leeuw

Carina is na verschillende functies in het educatieve domein (docent, manager/coördinator, projectleider) sinds 2007 werkzaam als senior trainer-adviseur bij NHL Stenden / ECNO. Professionele ontwikkeling van docenten, schoolleiders en scholen, en vooral ook de verbinding daartussen, is haar passie en kernactiviteit. Daar geeft ze ook invulling aan als lid kenniskring van het lectoraat Duurzame Schoolontwikkeling. Ze is flexibel, analyserend, resultaatgericht en verbindend met oog voor wat de onderwijsprofessional en de school (in samenhang) nodig hebben voor inspirerend en effectief onderwijs.

Klaas van Veen (ULO/RUG)

Klaas van Veen is sinds 1 augustus 2015 hoogleraar-directeur bij de universitaire lerarenopleiding. Zijn werk heeft betrekking op het opleiden van aanstaande leraren, het doen van onderzoek en het leiding geven aan de lerarenopleiding. Zijn onderzoek richt zich op het leren van aanstaande leraren in de lerarenopleiding en van leraren op school. Hierbij gaat het om hoe dit leren effectief kan plaatsvinden en hoe dit optimaal kan worden georganiseerd.