Vind bij NHL Stenden Hogeschool een leiderschapsopleiding die bij jou past

Je verder ontwikkelen als leider?
Kies voor één van onze leiderschapsopleidingen of leiderschapstrajecten!

  • Master Educational Leadership (MEL)
  • Schoolleidersopleiding Basisbekwaam
  • Schoolleidersopleiding Vakbekwaam
  • Leidinggeven aan IKC ontwikkeling
  • Bepalen van de herregistratiewaarde van ontwikkeling achteraf
  • Schoolleiders waarderen schoolleiders
  • Oriëntatie op educatief leiderschap
  • Dynamisch Leidinggeven in schoolorganisaties
  • Spiegelgesprekken en coaching 

Master Educational Leadership (MEL)

Werk je als leidinggevende in het onderwijs en wil jij jouw leiderschaps-competenties verder ontwikkelen op masterniveau? Is het jouw ambitie om met een gefundeerde visie op onderwijs jouw team inspireren en begeleiden bij het ontwikkelen van een eigen schoolvisie en de vertaling daarvan in de praktijk? En wil je samenwerkend leren met collega’s uit het onderwijsveld in Noord-Nederland? Dan is de Master Educational Leadership jou op het lijf geschreven.

Locatie: Leeuwarden
Meer info

Schoolleidersopleiding Basisbekwaam

Ben je werkzaam in het basisonderwijs en heb je de ambitie om schoolleider te worden? Ben je teamleider of schoolleider? Wil je op jouw manier goede kwalitatieve onderwijskundige processen aansturen? Wil je dat kinderen en leerkrachten volledig tot hun recht komen? Zoek je een opleiding die jou hierbij ondersteunt, je verder helpt in jouw professionele ontwikkeling en registratie in het Schoolleidersregister PO mogelijk maakt? De opleiding tot Schoolleider Basisbekwaam biedt goede startmogelijkheden.

Locatie: Bakkeveen
Meer info

Schoolleidersopleiding Vakbekwaam

Heb je met goed gevolg de opleiding Schoolleider Basisbekwaam afgerond of een vergelijkbare opleiding gedaan? Dan is de opleiding tot Schoolleider Vakbekwaam iets voor jou. Aan de hand van een eigen onderzoek ga je aan de slag met een kwaliteitsaspect in jouw school en geef je leiding aan een verbetertraject ten behoeve van de schoolontwikkeling.

Locatie: Bakkeveen
Meer info

Leidinggeven aan IKC ontwikkeling

Heb je als schoolleider ambitie om - samen met een kinderopvangorganisatie - door te ontwikkelen naar een Integraal Kind Centrum? Dan is de leergroep Leidinggeven aan IKC ontwikkeling een mooie opstap. In vijf bijeenkomsten leer je een gezamenlijke visie centraal te stellen en in samenhang met diverse partners een ontwikkeltraject uit te denken en uit te werken.

Locatie: Groningen of incompany
Meer info

Bepalen van de herregistratiewaarde van ontwikkeling achteraf

Ben je schoolleider en wil je je herregistreren door middel van informeel leren? Dan denken wij daar graag in mee, om uiteindelijk je traject, als professioneel beoordelaar Schoolleidersregister PO, te beoordelen.

Locatie: In overleg
Meer info

Schoolleiders waarderen schoolleiders

Schoolleiders zijn constant in ontwikkeling. Dit doen zij niet alleen voor zichzelf, dit doen zij ook voor anderen. Schoolleiders hebben een sleutelpositie op een school om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. 

Locatie: Groningen en Leeuwarden
Meer info

Oriëntatie op educatief leiderschap

Ben je werkzaam in het onderwijs? Ben je toe aan een volgende stap of nieuwe uitdaging? Wil je meer weten over educatief leiderschap? Wij bieden je de mogelijkheid om in vier dagen kennis te maken met verschillende aspecten van leiderschap. Deze kennismaking kan je helpen bij de keuze voor een vervolgopleiding op het gebied van leiderschap.

Locatie: Bakkeveen
Meer info

Dynamisch leidinggeven in schoolorganisaties

Als teamleider of midden manager heb je invloed op individuele medewerkers en teams én op de dynamische processen waarin zij samen betrokken zijn. Van jou als leidinggevende wordt gevraagd de daarbij behorende competenties op persoonlijk-, interpersoonlijk- en organisatieniveau in te zetten. De leergang Dynamisch leidinggeven in schoolorganisaties biedt je de mogelijkheid aan deze competenties te werken.

Locatie: Groningen
Meer info

Spiegelgesprekken en coaching

Als leidinggevende kom je allerlei vraagstukken tegen. Het is vaak prettig als er iemand hierover met je meedenkt. Voor individuele leiderschapsvraagstukken bieden we spiegelgesprekken en coaching. Vanuit een waarderend en oplossingsgericht perspectief verkennen we je ambitie en de plek der moeite. Bezieling, vertragen, beschouwing en richting geven zijn betekenisvolle elementen die terugkomen tijdens de spiegelgesprekken.

Locatie: In overleg
Meer info

Informatie ontvangen over een opleiding, een traject of voorlichtingen?

Mail leiderschap@nhlstenden.com
www.nhlstenden.com