Nieuw aanbod in de e-learning variant

Hieronder het overzicht van ons online aanbod.

Individuele Coaching op afstand (po/vo/mbo/hbo)

Net als in reguliere tijden, kun je als docent tegen allerlei vraagstukken aanlopen, die het functioneren als docent belemmeren. Hierbij kan individuele coaching je een stap verder helpen. Voor individuele coaching is het belangrijk dat je een rustige plek voor jezelf kan creëren, waarbij je via je laptop contact hebt met je coach.
Meer info? Neem contact op met Lydia Koers; zij brengt je in contact met een van onze coaches.

Online Professionele leergemeenschap Lesson Study op afstand (po/vo/mbo/hbo)

In een online lesson study team werk je volgens de principes van Lesson Study (www.ecno.nl/lesson-study). Je ontwerpt samen met docenten van andere scholen een les of lesactiviteit voor je (online) klas. Je onderzoekt wat de effecten zijn van de ontworpen les op het leren van de leerlingen.
Een online professionele leergemeenschap vorm je samen met collega’s uit je team of sectie. In overleg worden inhoud, tijdsinvestering en vorm vastgesteld.
Meer info? Neem contact op met: Floortje Goettsch

Intervisie voor teams op afstand (po/vo/mbo/hbo)

Tijdens de intervisie ga je gezamenlijk met en van elkaar leren over vraagstukken die je in de huidige nieuwe context van het afstandsleren tegen komt. Op dit moment zijn we allemaal hard aan het leren hoe we het onderwijs vorm blijven geven, terwijl we op afstand van onze leerlingen en collega’s zijn. Hierin lopen we tegen zaken aan die soms totaal nieuw zijn, maar soms ook een parallel hebben in het reguliere onderwijs.
Intervisie kan zowel met collega’s van je eigen team, als ook met mensen uit verschillende teams. De duur en het aantal bijeenkomsten worden in overleg vastgesteld.
Meer info? Neem contact op met: Lisanne van Balen, Jet van Eldik of Anton de Vries

Didactisch Coachen op afstand (po/vo/mbo/hbo)

Het begeleiden van het leerproces vraagt zowel tijdens het afstandsleren als ook tijdens lessen waarin fysiek contact mogelijk is van docenten steeds meer op het gebied van coachende vaardigheden. Juist nu we zo op afstand zijn, is het belangrijk om de goede vragen te stellen aan je leerlingen, zodat leerlingen zelf zoveel mogelijk eigenaar kunnen zijn van hun eigen leerproces en dat jij als docent zoveel mogelijk zicht krijgt op hoe dat leerproces bij je leerlingen precies plaats vindt.
Tijdens deze training leer je om het didactisch coachen toe te passen in jouw (afstands)lessen, waarbij hetgeen je leert ook toepasbaar is, op het moment dat we weer in het klaslokaal mogen zitten. Je kunt je via de tab 'Aanmelden online aanbod' inschrijven voor deze training.

Duur: 3 bijeenkomsten van 1,5 uur met tussentijdse opdrachten
Data en tijd: in overleg
Kosten: € 250,-. De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers
Een maatwerktraject behoort tot de mogelijkheden
Meer info? Neem contact op met: Floortje GoettschLisanne van Balen of Jet van Eldik

Activerende didactiek op afstand (vo/mbo/hbo)

Het ontwerpen van onderwijs vraagt van docenten dat zij de nieuwsgierigheid van studenten prikkelen, hen betrokken houden en gemotiveerd laten leren. Activerende didactiek is een middel wat hiervoor handvatten biedt, zowel tijdens het afstandsleren als ook tijdens lessen waarin fysiek contact mogelijk is. Tijdens deze training leer je de activerende didactiek toe te passen in jouw (afstands)lessen, waarbij hetgeen je leert ook toepasbaar is op het moment dat we weer in het klaslokaal mogen zitten.
Je kunt je via de tab 'Aanmelden online aanbod' inschrijven voor deze training.

Duur: 3 bijeenkomsten van 1,5 uur met tussentijdse opdrachten
Data en tijd: in overleg
Kosten: € 250,-. De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers
Een maatwerktraject behoort tot de mogelijkheden
Meer info? Neem contact op met: Jet van Eldik

Gespreksvoering op afstand (vo/mbo/hbo)

Het voeren van begeleidingsgesprekken met leerlingen speelt ook in het afstandsonderwijs een belangrijke rol. Vragen die zich bijvoorbeeld kunnen aandienen zijn: Hoe communiceer ik met mijn leerlingen, zodat ik ze de nodige veiligheid bied in mijn (afstands)les? Hoe voer ik gesprekken op afstand met mijn leerlingen als mentor of studieloopbaanbegeleider? En hoe maak ik contact met een leerling die ik in een reguliere les al moeilijk bereik? Wat zijn vragen die ik wel en niet stel in een individueel gesprek?
In overleg wordt een maatwerktraining vormgegeven (een of meerdere bijeenkomsten). Samen oefen je op afstand met een trainingsacteur in het voeren van gesprekken. We kijken samen naar wat het effect is van het handelen en de manier van communiceren, en onderzoeken wat je als docent nog meer kan inzetten om je (gespreks)doel te bereiken. Ons doel is dat je tijdens deze training de vrijheid ervaart om te experimenteren met nieuwe vormen van communicatie, zodat je je handelingsrepertoire vergroot en concrete handvatten hebt om in je praktijk toe te passen.
Je kunt je via de tab 'Aanmelden online aanbod' inschrijven voor deze training.

Duur: 3 bijeenkomsten van 1,5 uur met tussentijdse opdrachten
Data en tijd: in overleg
Kosten: € 375,-. De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers
Een maatwerktraject behoort tot de mogelijkheden
Meer info? Neem contact op met: Floortje GoettschLisanne van Balen, Jet van Eldik

Leeskilometers op afstand voor po en vmbo onderbouw

Het maken van veel ‘leeskilometers’ heeft grote invloed op de ontwikkeling en de leesmotivatie van kinderen. Juist voor leerlingen die lezen lastig vinden is het extra belangrijk dat ze ook in deze tijd kilometers blijven maken! Maar hoe houd je goed zicht op wat je leerlingen thuis lezen? Wat zou de rol van ouders hierin kunnen zijn? Voor leerkrachten uit de bovenbouw van het PO en onderbouw van het VMBO verzorgen we een korte workshop (45 minuten) waarin je handvatten en werkvormen krijgt aangereikt die je direct kan inzetten in je eigen praktijk.
Je kunt je via de tab 'Aanmelden online aanbod' inschrijven voor deze training.

Datum en tijd: in overleg
Kosten: aan deze workshop zijn geen kosten verbonden
Meer info? Neem contact op met: Floortje Goettsch

Creatief schrijven tegen stress! op afstand voor po en vo onderbouw

In deze training maak je kennis met verschillende korte schrijfopdrachten waarin leerlingen op creatieve wijze hun eigen ervaringen kwijt kunnen. Voor alle kinderen staat de wereld z’n kop, ze maken iets mee wat straks de geschiedenisboeken zal halen en nu is dus het moment om daarbij stil te staan. Door kleine schrijfopdrachtjes leren leerlingen andere perspectieven in te nemen, vast te leggen wat belangrijk voor ze is en stil te staan bij wat er gebeurt. Ze leggen iets persoonlijks vast, waar ze later op terug kunnen kijken. Tussen de bijeenkomsten door kan je met je eigen klas de opdrachten uitvoeren. De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 45 minuten.
Je kunt je via de tab 'Aanmelden online aanbod' inschrijven voor deze training.

Datum en tijd: in overleg
Kosten: € 85,- De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers
Meer info? Neem contact op met: Floortje Goettsch

Meer informatie

Heb je nog vragen over bovenstaand aanbod? Neem dan contact met ons op via 06 2248 9373 (secretariaat) of stuur een mail naar het secretariaat: ecno@nhlstenden.com. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Studieduur

Variabel

Contacttijd

Variabel

Locatie

Overige locaties