Programma Schoolleider Basisbekwaam

ECNO en Stenden Professionals Schoolleiders­opleidingen wil graag leiders in het basisonderwijs opleiden die kunnen samenwerken en ondernemen vanuit een onderzoekende houding en een duidelijke visie. Schoolleiders die de school tot ontwikkeling kunnen brengen waarbij het potentieel van leerlingen en medewerkers optimaal wordt aangesproken en de identiteit van de school herkenbaar is in het werkgebied.
In de opleiding Schoolleider Basisbekwaam staat de persoonlijke leiderschapsontwikkeling in de professionele context centraal. Het programma richt zich op het verwerven van de beroepscompetenties op het uitvoerende niveau.

Aan de hand van een eigen vraagstuk gaat u aan de slag met ontwikkeling van uw persoonlijk en onderwijskundig leiderschap. De opleiding is rond thema’s opgebouwd:

  • Persoonlijk leiderschap van de schoolleider: zelfkennis en kennis van de ander
  • Ontwikkeling als teamleider, communicatieve vaardigheden bij coaching, feedbackgesprekken en teambuilding
  • De schoolleider als onderwijskundig leider

De opleiding is ingericht met 14 lesdagen, begeleiding en intervisie en twee beoordelingsmomenten.
De opleidingsdagen worden ingericht door een kerndocent en op specifieke inhoud aangevuld met inbreng van lectoren, experts en gastsprekers.
Studenten maken tevens deel uit van een portfoliogroep om het samen leren en ontwikkelen vorm te geven.
De opleiding doet een beroep op de actieve en zelfstandige houding van de student.

De competenties voor een schoolleider zijn landelijk vastgesteld en vormen een leidraad bij de beoordeling. We werken met twee beoordelingen: Meestermoment 1, een tussentijdse beoordeling  op de voortgang van het eigen vraagstuk. Meestermoment 2 is een eindassessment voor het gehele portfolio.

Meer informatie vind je op www.schoolleidersregisterpo.nl. Je ontvangt het diploma Basisbekwaam schoolleider primair onderwijs en je kunt registeren in het Schoolleidersregister PO.

ECNO en Stenden Professionals zijn lid van SAMOS. SAMOS is een onderscheidend kwaliteitsmerk. Opleiders die lid zijn van SAMOS voldoen aan de schoolleidersregistratie eisen en richten zich op de kwaliteitsbevordering en de kwaliteitsborging van de opleidingen. Kortom: toekomstgericht en geregistreerd leiderschap.

In februari, maart en mei 2020 worden er weer informatiebijeenkomsten georganiseerd. Je bent van harte welkom om een informatiebijeenkomst over de schoolleidersopleidingen Schoolleider jaar 1 (basisbekwaam) en Schoolleider jaar 2 (vakbekwaam) te bezoeken. Tijdens de bijeenkomsten ontvang je informatie over de opbouw, de inhoud en de toelatingsvoorwaarden van de opleidingen. Er is ruimte voor individuele vragen.

De informatiebijeenkomsten worden georganiseerd op drie locaties:

Assen: NHL Stenden Hogeschool, Zeemanstraat 1, 9406 BZ Assen - van 16.00 tot 17.30 uur

  • Dinsdag 25 februari 2020
  • Donderdag 14 mei 2020

Groningen: NHL Stenden Hogeschool, Eemsgolaan 17, 9727 DW Groningen - van 16.00 tot 17.30 uur

  • Dinsdag 03 maart 2020
  • Maandag 11 mei 2020

Leeuwarden: NHL Stenden Hogeschool, Rengerslaan 8 of 10, 8917 DD Leeuwarden - 16.00 tot 17.30 uur

  • Dinsdag 17 maart 2020
  • Dinsdag 26 mei 2020

Meld je hier aan voor een informatiebijeenkomst