Schoolleider Vakbekwaam

Heb je met goed gevolg de opleiding Schoolleider Basisbekwaam afgerond of een vergelijkbare opleiding gedaan? Dan is de opleiding tot Schoolleider Vakbekwaam iets voor jou. Aan de hand van een eigen onderzoek ga je aan de slag met een kwaliteitsaspect in jouw school en geef je leiding aan een verbetertraject ten behoeve van de schoolontwikkeling.

  • Vervolgopleiding na de opleiding Schoolleider Basisbekwaam
  • Jouw schoolleiderschap verder ontwikkelen en verdiepen
  • Professioneel onderzoek opzetten en uitvoeren 

Wat kun je na de opleiding Schoolleider Vakbekwaam?  

Tijdens de opleiding verwerf je kennis, inzicht en vaardigheden met betrekking tot professioneel onderzoek. Je ontwikkelt een eigen visie op onderwijskundig leiderschap en weet verschillende strategieën, concepten en theorieën te benutten voor de schoolontwikkeling in je werkomgeving. Je beheerst aantoonbaar de beroepscompetenties schoolleider PO op vormgevend niveau en je kunt je registeren in het Schoolleidersregister PO als Registerdirecteur Onderwijs.

Online voorlichtingsbijeenkomsten Schoolleidersopleidingen 2021-2022

Op 16 februari, 17 maart, 12 april, 17 mei, 16 juni en 30 juni 2021 organiseren we online voorlichtingsbijeenkomsten in Teams. Alle online bijeenkomsten zijn van 16.30 tot 17.15 uur. Via onderstaande link kun je je aanmelden.

Meld je hier aan voor een online voorlichting

Studieduur

1 jaar

Contacttijd

15 dagen

Locatie

Bakkeveen

Martine van Vondel en Patrick Westerdijk over de schoolleidersopleiding

Martine van Vondel
Schoolleider SBO de Triade te Wolvega en SBO de Kampingerhof te Oosterwolde

"De schoolleidersopleiding heeft mij veel meer gebracht dan alleen het leren van het vak tot schoolleider. Het heeft mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling een enorme stimulans gegeven. Je leert jezelf kennen op manieren die je verrassen, je ontwikkelt je op zoveel verschillende gebieden dat er een omslag komt in je denken en handelen. Daarnaast krijg je vanuit verschillende perspectieven literatuur aangeleverd die je visie op onderwijs, leiderschap en verandering helder maakt. De contacten die je opbouwt tijdens deze opleiding heb ik als zeer waardevol ervaren. De kerndocenten zijn professionals die je ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling. Kortom, deze opleiding is meer dan leren alleen en biedt je de kans om jezelf op vele verschillende vlakken te ontwikkelen."  

Patrick Westerdijk
Directeur Koningin Wilhelmina school, Leeuwarden.

“Wat voor leider ben ik en wat is mijn DNA als leider? Dankzij het inspirerende en gevarieerde lesaanbod, de verdiepende onderwerpen en de deskundige begeleiding heeft de Schoolleidersopleiding Vakbekwaam mij het antwoord op deze vragen gegeven. Het heeft mij als startend schoolleider een stevig basis gebracht waardoor ik nu die schoolleider ben die zijn leiderschap gedeeld inzet, de verschillende kwaliteiten in het team wil zien te benutten, echte betrokkenheid wil creëren, eigenaarschap stimuleert en die de focus heeft op het teamresultaat. Kortom: “Ik ben die leider die ik zelf zou willen hebben”.”